Den ultimata guiden för att köpa en fastighet på Mallorca 

Grattis – du funderar på att köpa en fastighet på världens bästa ö – Mallorca! Den vackra baleariska ön med över 300 soldagar per år erbjuder en enastående livskvalitet och är det perfekta resmålet för både boende och för fastighetsinvesteringar. 

Att navigera genom processen att köpa en fastighet på Mallorca kan dock vara otroligt utmanande, med många komplexiteter och potentiella fallgropar längs vägen. Vi på Reiderstad Invest finns här för dig och stöttar dig genom varje steg.

Låt oss utforska hur vi kan göra din resa till att äga en bit av detta paradis så smidig som möjligt.

Att investera på Mallorca handlar inte bara om fastigheten, det handlar om att investera i en ny livsstil. Om du fortfarande är osäker på om Mallorca är rätt plats för dig, låt oss presentera sju giltiga skäl till varför du ska investera i en fastighet på Mallorca: 

Varför ska man köpa en fastighet på Mallorca?

Vacker natur: Ön erbjuder varierande landskap, från fantastiska stränder och kristallklart vatten till pittoreska bergskedjor, vilket ger en idyllisk miljö för en semesterbostad eller en permanent boende. 

Utmärkt klimat: Mallorca har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar, vilket gör det till en tilltalande plats för året runt-boende eller som en säsongsreträtt.

Kulturell rikedom: Mallorca är rikt på historia och kultur, vilket märks i de charmiga byarna, de historiska platserna, de lokala festivalerna och det traditionella köket, som erbjuder en unik och berikande livsstil. 

Stark infrastruktur: Ön har moderna bekvämligheter, bra sjukvårdsinrättningar, internationella skolor och tillförlitliga transportnät, vilket förbättrar livskvaliteten för invånarna.

Möjlighet till hyresintäkter: På grund av Mallorcas popularitet som turistdestination kan en fastighet på Mallorca ge inkomstmöjligheter genom uthyrning, särskilt under turistsäsongerna.

Värdeökning på fastigheter: Mallorca har haft en stadig värdeökning på fastigheter genom åren, vilket gör det till en potentiellt lönsam investering på lång sikt.

Bra förbindelser: Med goda flyg- och båtförbindelser är det enkelt att ta sig till och från ön, vilket lockar både lokala och internationella köpare.

Var köper man en fastighet på Mallorca?

Nu när vi har fastställt varför Mallorca är den perfekta destinationen för att både bo och att investera i fastigheter på, låt oss ta itu med en viktig fråga i din köpprocess: Hur man väljer det bästa området på Mallorca att kalla sitt hem.

Varje region erbjuder unika fördelar, och det rätta valet beror på dina personliga preferenser och behov. Vi har sammanställt en omfattande översikt över de olika regionerna på Mallorca:

De olika regionerna på Mallorca

För att begränsa din platssökning har vi förberett fem viktiga frågor för att du ska kunna upptäcka det perfekta läget på Mallorca för ditt drömhem.

The different regions in Mallorca


För att begränsa din platssökning har vi förberett fem viktiga frågor för att du ska kunna upptäcka det perfekta läget på Mallorca för ditt drömhem.

De 5 viktigaste frågorna du bör ställa dig innan du köper en fastighet på Mallorca

1. Vilken livsstil är du ute efter?

Föredrar du att vara så nära som möjligt till en pulserande miljö och bara ett stenkast bort från fina restauranger och barer eller vill du njuta av din egen avskildhet i en mer lugn miljö. Längtar du efter en kustnära reträtt där du somnar varje natt till ljudet av vågorna eller vaknar upp till fågelkvitter och omgiven av inget annat än frodig natur.

2. Vad är ditt syfte med att köpa en fastighet på Mallorca?

Om du letar efter en sommarbostad kanske du föredrar ett livfullt område som lever upp under de varmare månaderna. Om du planerar att hyra ut bostaden bör du överväga att köpa den på en plats som är populär bland lokalbefolkningen för att säkerställa en stadig efterfrågan.

3. Vilka bekvämligheter och tjänster är viktiga för dig?

Vad är inte förhandlingsbart för ditt dagliga liv, till exempel närhet till skolor, vårdinrättningar, köpcentrum, restauranger och fritidsaktiviteter.

4. Vilka är dina transportbehov och tillgänglighetspreferenser?

Utvärdera dina transportbehov, inklusive närhet till kollektivtrafik, större vägar och flygplatsen. Fundera över hur lättillgängligt det område du föredrar är för pendling, resor och utforskning av ön.

5. Vad är min budget och hur stämmer den överens med fastighetsmarknaden i de olika områdena?

Det är viktigt att ha en ungefärlig budgetuppskattning när du börjar din bostadssökning och det hjälpa dig att hantera dina förväntningar genom att förstå dina budgetbegränsningar när du undersöker fastighetsmarknaden i de olika områdena på Mallorca.

Som din pålitliga fastighetsrådgivare finns vi alltid här för att hjälpa dig att navigera genom dessa frågor och se till att du hittar ditt hem på din drömplats på Mallorca. 

De olika områdena på Mallorca och deras för- och nackdelar


Efter att ha funderat på vad du vill ha och inte vill ha i ditt nya hem är det dags att titta närmare på de olika områdena på Mallorca med dessa fem nyckelfrågor i åtanke. Vi har skapat en översikt över de olika regionerna för att hjälpa dig att förstå deras unika fördelar och för att se vilket område som passar dig bäst.

Buying a property in the Southwest of Mallorca

Hur man köper en fastighet på Mallorca


Köpprocessen av en fastighet på Mallorca kan skilja sig avsevärt från andra länder. Det handlar om unika lokala bestämmelser, juridiska krav och kulturella nyanser. För att se till att din köpprocess går så smidigt som möjligt ger vi dig en omfattande steg-för-steg-guide.

The buying process in Mallorca


Om oss

Vår fastighetsbyrå grundades 2012 och har alltid legat i framkant när det gäller att visa upp potentialen och fördelarna med att göra Mallorca till ditt hem.

Med vår mångåriga erfarenhet inom fastighetsbranschen och våra olika bakgrunder, som förenas med en genuin passion för arkitektur och inredning, specialiserar vi oss på lyxfastigheter till salu som lägenheter, takvåningar med havsutsikt, majestätiska villor, nybyggnadsprojekt, förstklassiga tomter och fastigheter med potential. Vår expertis sträcker sig över hela ön, men vi fokuserar främst på det fantastiska sydvästra området på Mallorca.

På Reiderstad Invest prioriterar vi relationer framför transaktioner. Med oss kan du förvänta dig mer än bara en affär – vi är dedikerade till att vårda långvariga kontakter med våra kunder.

Vad kan vi göra för dig

Våra tjänster slutar inte bara med att affären är i hamn – oavsett om du ser framför dig en fantastisk renovering av ditt nya hem eller vill ha sofistikerade inredningslösningar, kan du räkna med att vi förverkligar din vision. För den som vill ha sinnesfrid när han eller hon är borta från Mallorca kan vår pålitliga fastighetsförvaltning se till att ditt hem är i trygga händer. Om din fastighet fungerar som en investering är vi angelägna om att hitta pålitliga hyresgäster som maximerar potentialen i din investering.

Om du har några frågor om fastighetsmarknaden eller funderar på att köpa eller sälja en fastighet på Mallorca, tveka inte att höra av dig. Vi är här för att hjälpa dig att förverkliga din dröm om att kunna äga en del av denna vackra ö.